Dier verdrijfmiddel Tupoleum

 


 

 

 

 
Op dierendag 2016 is er vanuit ProRail veel aandacht geweest voor het op een natuurlijke wijze weren van dieren op het spoor.

 

Nieuwe insteek

ProRail wil graag duurzaam en diervriendelijk werken. Hoe doe je dat in de afschermingsmethodiek? Zeker in natuurlijke leefgebieden een belangrijke uitdaging. Daar hebben we een nieuwe insteek voor gevonden. We testen en gebruiken daar sinds kort methodes die bij dieren aansluiten: in plaats van ze met een hek te blokkeren, manipuleren we ze in hun gedrag. Dat is een andere benadering.


Geurzuiltjes

We testen innovaties zoals een zuiltje dat vanuit een vloeistofreservoir een lucht verspreidt dat wild en loslopende dieren afschrikt. Tupoleum wordt deze geur genoemd en voor mensen ruikt het als een dunne schrale brandlucht. Dat zuiltje blijkt te werken, dat weten we nu uit de test. Dieren blijven als het even kan uit de buurt van de plekken waar de paaltjes staan. De proef laat overigens zien het ook helpt tegen konijnen die de spoorbaan ondergraven.

 

Samenstelling geurstof

De geurstof TUPOLEUM® is een natuurlijke en volledig biologisch product waarvan de samenstelling is afgestemd op een intens en bedreigende waarneming door het wild. Elk wild dier voelt zich door deze geur bedreigd en onzeker en verlaat of vermijdt de locatie waar de geurstof wordt waargenomen.


Ingrediënten

De basisstof bestaat uit etherische oliën, gedestilleerd water en vloeibare zeep. Het hoge aandeel van olieachtige substantie veroorzaakt een zeer langdurige verdamping van de werkzame geurstoffen en dat betekent een lange periode van effectiviteit.


Gebruik

Deze buitengewoon onaangename en doordringende ruikende dispersie is voor zowel mensen als dieren niet giftig, volledig onschadelijk voor de gezondheid en niet gevaarlijk voor de bodem en het grondwater (water-gevarenklasse WGK 1).

Particulieren

Verkoop aan particulieren. Ga hiervoor naar onze webshop www.tupoleum.com

 

Onderstaand twee linken met het nieuws op tv bij omroep Gelderland en een radio interview bij BNR:

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2118066/Wat-een-stank-denken-de-konijnen-en-mijden-het-spoor

http://www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/10311718/smerig-goedje-moet-konijnen-van-het-spoor-houden

Rail Road Systems BV   -   Bezoekadres Kievitsven 70B   -   5249 JK Rosmalen   -   Tel. 06 4993 2991   -   info@railroadsystemsbv.nl